Π. Χρηστίδης: Κυβερνητική αποτυχία το lockdown


 

"Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μία κυβερνητική αποτυχία. Ξεκινήσαμε από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Με ευθύνη της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορονοϊός. Αλλά είναι η κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα" αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του την εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Η κ. Γεννηματά μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε την αυτοκριτική του. Αλήθεια, σε καιρό «πολέμου», όπως έχει χαρακτηριστεί η πανδημία του κορονοϊού υπάρχει πολυτέλεια για... αυτοκριτική;


Στο περίφημο βιβλίο του η Τέχνη του Πολέμου ο Σουν Τσου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα. Κύριε Στολάκη, ενώ κερδίσαμε πολλά στην πρώτη φάση της πανδημίας, στη δεύτερη φάση οι αστοχίες και η έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης και των στελεχών της μας έφεραν ένα νέο εθνικό lockdown, προκαλώντας στο ΕΣΥ ασφυξία και στην κοινωνία άγχος και ανασφάλεια. Η χώρα μπαίνει σε καραντίνα για ακόμα μία φορά. Είναι αδιανόητο όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια έξαρση της πανδημίας να μην υπάρχει ο στοιχειώδης συντονισμός από πλευράς της κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο, το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας να διαψεύδει κατηγορηματικά το lockdown για την Αττική και το ίδιο βράδυ ο υπουργός Υγείας να επιβεβαιώνει καθολικό lockdown πανεθνικό για ένα μήνα. Αυτό το lockdown μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, είναι μία κυβερνητική αποτυχία. Ξεκινήσαμε από πολύ καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Με ευθύνη της κυβέρνησης, μπαίνουμε σε αυτή τη δοκιμασία. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι ο κορονοϊός. Αλλά είναι η κυβέρνηση που με τις αστοχίες και τις παλινωδίες της, του άνοιξε ξανά την πόρτα. Κάθε φορά που η κυβέρνηση ανατρέπει η ίδια τους αποτυχημένους (αυτο)σχεδιασμούς της, βγαίνει ο πρωθυπουργός να το καλύψει, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους επιστήμονες. Από το «βλέποντας και κάνοντας», σήμερα πήγαμε στο «δεν ξέρουμε πια τι μας ξημερώνει». Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση. Η υποδομή που έχει δημιουργηθεί για τη διενέργεια τεστ δεν επαρκεί. Εμείς γνωρίζουμε πως σε αυτή τη μάχη που αφορά ανθρώπινες ζωές είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όπως πράξαμε και την άνοιξη. Ώστε να ξαναβγούμε και πάλι νικητές. Αλλά κάποια στιγμή και η κυβέρνηση να κατέβει από το συννεφάκι της.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © Κι εσυ τέκνο, Βρούτε; | Designed With By Blogger Templates
Scroll To Top